Radiofrekvencija

 Radiofrekvencija lica i tijela je revolucionarni tretman koji učvršćuje, zateže i podiže kožu, bez odlaska “pod nož”.  Zbog svoje neinvazivnosti, ona je idealna za one koji ne žele kirurški zahvat pomlađivanja ili pak ne misle da su dovoljno stari za njega.

Za razliku od drugih sličnih tretmana, radiofrekvencija stimulira prirodnu obnovu kolagena koji kožu čini glatkom, elastičnom i naizgled mlađom. Osim toga, pruža vidljive rezultate već od prvog tretmana, a prikladna je za svjetlu i tamnu, suhu, masnu i mješovitu kožu.

Riječ je o opuštajućem tretmanu koji uključuje primjenu kozmetičkog gela i tople sonde kojom se prelazi po koži.  Sonda nježno zagrijava dubinske slojeve kože na približno 40 °C. To je trik kojim se zavarava mozak da pomisli kako je došlo do potencijalne mikro ozljede.

Ako mozak pomisli da je tkivo oštećeno, potiče organizam na samoiscjeljenje. Tako se povećava proizvodnja kolagena i zatezanje elastičnih vlakana u koži. Takvo zatezanje je trenutačno. To znači da se koža učvršćuje i podiže odmah nakon prvog tretmana. Blaga toplina potiče i smanjenje broja masnih stanica te sužavanje pora.

Trajanje tretmana je od pola do sat vremena. Nakon tretmana nije potreban nikakav dodatni oporavak.

Za optimalne rezultate preporučuje se 4 – 6 tretmana u razdoblju od 4 tjedna.  Obzirom da proizvodnja kolagena zahtijeva određeno vrijeme, pomlađivanje kože moći ćete pratiti i do tri mjeseca nakon završetka tretmana.

Radi održavanja rezultata, idealno bi bilo ponoviti paket tretmana svakih nekoliko mjeseci. Rezultati radiofrekvencije mogu trajati i do 2 godine. Najbolji rezultati vidljivi su kod pacijenata u srednjim tridesetima, četrdesetima, pedesetima i šezdesetima.

Međutim, ako postoji značajna količina suvišne kože, koja se često vidi kod pacijenata starijih od šezdeset godina, ovaj postupak neće pokazati dovoljno značajno poboljšanje.

 

Prednosti tretmana radiofrekvencijom

Osim što pomaže podići, zategnuti i učvrstiti kožu, ovaj je tretman posebno prikladan za sitne bore, obješenu kožu i ožiljke od akni. Također, riječ je o brzom, pristupačnom, praktičnom i bezbolnom tretmanu s neposrednim i dugotrajnim rezultatima.

Za razliku od injekcijskih tretmana koji mogu oštetiti mišićni tonus, radiofrekvencija zapravo poboljšava tonus mišića. To je čini dugoročno boljim izborom.