Radiofrekvencija tijela

  je metoda koja koristi radio-valove koji stvaraju toplinsku energiju. Radiofrekvencijski valovi djeluju na kožu, odnosno dubinski zagrijavaju tkivo a površina kože pri tom ostaje temperaturno niža. Zagrijavanje vlakana kolagena u dermisu (dubljem sloju kože) do određene temperature (max.42 stupnja) dovodi do njihove kontrakcije. Toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, a time se stimulira njihova produkcija i odmah vidljivo zateže koža. Radiofrekvencija ima kratkotrajni i dugotrajni efekt:

  • kratkotrajni ili tzv. blic efekt je stimulacija fibroblasta(kolagena i elastina) i lokalnog metabolizma zagrijavanjem, a posljedica tog zagrijavanja je lifting efekt
  • dugotrajni efekt postižemo radeći kroz duži period mikro oštećenja na kolagenskim vlaknima, na taj način potičemo njihovu regeneraciju te nakon nekog vremena dolazi do stvaranja nove kolagenske mreže.

Tehnika je neinvazivna i koristi se za tretmane lica i tijela. Tretman radiofrekvencije ne treba raditi u trudnoći, kod oboljelih od epilepsije, tumora, upalnih procesa organa i srca, virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, u febrilnom stanju, kod osoba sa pacemakerom, gdje su prisutne metalne proteze. Preporuka je da se tretmani rade 1x tjedno.

Za dugoročne rezultate potrebno je napraviti:

  • za lice 6-8 tretmana
  • za tijelo 8-10 tretmana