Microneedling – alternativa laseru u pomlađivanju kože

 

Ubrzani tempo, stres i razni vanjski čimbenici utječu na našu kožu koja, pod njihovim utjecajem, gubi svoj sjaj i mladenački izgled.

Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka, strija i bora, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje, te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Uređaj sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Mikroiglice s podesivom dubinom uboda pod kutom od 90 stupnjeva izazivaju površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

U tretmanu se koriste se veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam reagira na ubode mikroiglicama te živci šalju električne impulse koji započinju proces zacjelijvanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke i bore. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza. Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože, pa tako i učinak tretmana, traje i do 2 godine nakon tretmana.

Terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda, s rezultatima sličnim kao kod frakcijskih lasera– za djelić cijene i bez mogućnosti pojave hiper ili hipopigmentacija.

Kako bi rezultati tretmana bili još bolji i brži, uz microneedling koristimo vrhunske Arkana preparate sa najviši, postotkom aktivnih sastojaka. Iz naše ponude preporučamo slijedeće tretamane za ciljanu problematiku:

Arkana Peptide Pro Age Therapy – hibridni peptidni tretman koji inhibira znakove starenja

Arkana Transform HA Therapy – tretman sa transformabilnom hijaluronskom kiselinom koji popunjava bore

Arkana Eye Illuminate Therapy – tretman područja oko očiju (za uklanjanje tamnih podočnjaka)

Arkana Acne Out Therapy – tretman čišćenja i normalizacija kože sklone aknama

Arkana Unitone  Neuro Therapy -tretman za ujednačavanje tena i uklanjanja pigmentacijskih lezija