Kavitacija

Tehnološki napredak u medicini omogućio je da koristimo ultrazvuk nižih frekvencija za redukciju nakupljene masti na određenom mjestu na tijelu (na bedrima, bokovima, trbuhu, unutrašnjem dijelu koljena, nadlakticama i sl).

Takva otkrića dovela su do razvoja ultrazvučne kavitacije, koja je danas najpopularnija metoda za razbijanje nakupljenih masnih stanica, a time i mršavljenje. Osim što je svoju uspješnost u redukciji masnih stanica dokazala nebrojeno puta u čitavome svijetu, također je poželjna zbog toga što je metoda potpuno bezbolna, neinvazivna, ne ostavlja ožiljke, nema operativnih zahvata niti oporavka od tretmana i sl.

Svaki klijent se tretira individualno, sukladno njegovim problematičnim zonama. Ultrazvučni valovi se tako usmjeravaju u točno određenu dubinu tkiva kako bi se selektivno razbili adipociti, a da pritom koža, okolno tkivo i mišići ostaju netaknuti.

Ultrazvučni valovi kreiraju u tkivu mjehuriće koji zbog pojave dekompresije rastu što dovodi do njihove eksplozije, a time i do pucanja masnih stanica. Nakon što su se iz krutog, tvrdokornog oblika, adipociti raspali, odlaze u krv u obliku triglicerida. Uz pomoć enzima u krvi, dolazi do njihove diobe na glicerol i više masne kiseline. U takvom obliku odlaze u jetru metaboličkim procesima i razgrađuju se, poput hrane koju svakodnevno unosimo.

Kako bi se cijeli ciklus djelovanja kavitacije proveo ispravno, važno je da nakon samog tretmana budemo podvrgnuti i tretmanu limfne drenaže.